center>


CRTICE IZ GLAVE I ŽIVOTA


Moja Ljubav

Najnježnija, najtoplija, najiskrenija

Teuta


Moja mala Sukiyaki

Zajednički blog

Teuta i Morski





Uvijek zajedno




Krasna misao moje Drage

Ljubav je najsnažnija svemirska energija čije titraje osjećamo u svom srcu, zato treba vjerovati samo njemu!



Blog je namijenjen onima koji žele zaboraviti svakodnevne brige i prepustiti se svijetu mašte

Kako slika vrijedi više od tisuću riječi moje ilustracije su uklopljene u postove. Nitko ne može moje misli bolje oslikati od mene samoga


NE VJERUJEM POPOVSKIM LAPRDANJIMA

Blog je otvoren 2. svibnja 2006.

U komentarima na svom blogu ne dozvoljavam blačenje i vrijeđanje drugih blogera

Moja galeria
Fotoklub Rijeka

Kako smo zavolili Japan 2016


Smoking Area, Kyoto, Fushimi Inare

1. Priprema putovanja
2. Smještaj
3. Među prijateljima
4. O pušenju
5. Ozbiljno i šaljivo
6. Predvečerje u Tokyu
7. Hrana
8. Ples meduza
9. Chozuya
10. Aqua fantasy
11. Riječ za kraj
12. Fushimi Inari Taisha
13.Večera u Kyotu
14.Moje prvo kupanje u Japanu

Kako smo zavolili Japan 2017



Osaka Castle

Pripreme

1. Dojmovi s putovanja
2. Subaru
6. Pjevamo Subaru
3. Čekamo nočni pogled
4. Mislima u Japanu
5. I tablet je tu

Torii on Miyajima, Hiroshima

1. Osaka Castle
2. Treba imati sreće
3. Sanja Matsuri
4. Vizure modernog Japana
5. Najviša zgrada Japana
6. Sayonara
7. U karaoke baru
8. Udon za ručak
9. Podzemlja velegrada
10. Vesela pjesmica
11. Beskućnik
12. Mikoshi
13. Ljepota kimona
14. Život je igra
15. Žice, žice, žice ...
16. Slobodno kao ptica
17. Ugodan restorančić
18. Kitayama cedar
19. U prvom redu partera
20. Shinjuku, Tokyo
21. Miyajima


Zaglavlje bloga3

25.10.2006., srijeda



Uz godišnjicu bivanja na blogu

Godina dana na blogu prošla je tako brzo. Uz mnoštvo novih prijatelja i poznanstava i jednu prekrasnu ljubav danas ne mogu ni zamisliti život bez bloga.
Kako su prelaskom na nove adrese izgubljeni svi linkovi na margini dok ih ponovo ne uredim odlučio sam ovom prigodom objaviti jedan moj davni post u kome sam se poigrao Teutinim i mojim komentarima. Zapravo u ovom smo postu nastali ona kao buba šarena i ja kao zeleni bumbar. Zbog toga mi je ovaj post posebno drag.



Priča o bumbaru i komarcu

322Kakva vam je ta današnja omladina. Nitko više nema poštovanja prema starijim osobama. Nitko da se digne u busu, nitko da nam prepusti mjesto dok čekamo u redu za čokoladu, nitko...
Čak su nas i na blogu počeli zajebavati. Šta vi starci uopće ovdije tražite i kuda se gurate i sve te pizdarije. Pa nismo mi krivi što nam se godine natovarile na leđa.

Da vam ispričam moju sudbu.
Imao vam ja na tom blogu svoju simpatiju. Baš smo se dobro slagali, bar sam ja tako mislio. Ja nju mazio i pazio, čuvao ko dlaku na dlanu a ona meni ni pet ni šest nego bumbar. Molim vas lijepo. Bumbar koji zuji po tuđim blogovimama.
Kako se samo usudila. Mene, velikog zelenog nazvati bumbarom zujavim. Dobro da me nije nazvala komarcem, njena sreća.
Nikako joj nisam mogao oprostiti. Ja bumbar. Čekao sam ljeto samo da joj se mogu osvetiti, ja bumbar.
A znate vi dobro koja je to buba bumbar. Ona dlakava debela pćela koje se svi plaše, naročito curetki. Dočekao ja svoju priliku kad se ta moja simpatija sunčala u svome vrtu. Nije imala tangu. Ta je tangica ovdije samo radi nas staraca. I upravo kad se najljepše namjestila da joj sunce opeće dupence tako sam ju fino bocnuo da je odmah skočila ko oparena. Kako je samo vrisnula do Rijeke se čulo. Barem tri dana neće moči sjesti na stolicu. Tako joj i treba.

Vi se sigurno pitate zašto je njena sreća što me nije nazvala komarcem? A...
A kako bi ju samo zajebavao kao komarac. Ne bih ja bio onaj obični glupi komarac od kojega ostane samo fleka. Valjda i ja imam neko kurčevo iskustvo.
Kakva je to slatka osveta. Dočekam ju u toplu ljetnu noć. To su one noći kad uglavnom svi spavamo goli. Lijepo pričekam da djeva zaspi a onda polako počnem birati od kuda da joj pijem krv.
Iz uha se ne isplati. Odmah bi osjetila i pljasnula dlanom. A nisam ni toliko lud da uzalud ubadam u taban. Mekana je ispod koljena, no tu je još uvijek nevina i ne bih nekome rado uzeo to zadovoljstvo.
Pricekam dok se toplo razvuče krevetom a onda se uvučem medju noge. Da, da, baš među noge. Tu je najsigurnije dok spava. Pio bih joj krv iz klitorisa. Vele da je tu krv uzavrela a i najnježnije mjesto.
Osjeti ona u snu da ju netko siše, no kako joj ugodno da ju netko tu siše a može kontrolirati snove ona i dalje slatko spava. Sve se plaši probuditi se da slatko sisanje ne prestane.

Znate vi sada u ćemu je slast osvete?
Kad se ujutro probudi osjeti da ju nešto svrbi i pogleda svrabno mjesto pred zrcalom. Pa gdje nađe da me baš tu siše?
A lijek protiv uboda svi dobro znaju. Pljuneš na srednji prst i natrljaš tamo gdje te ubolo, sisalo. I što vise pljuckaš na prst i trljaš to više svrbi.
Kako se slatko smijem sa nekog ormara kako puca čitav dan pljucka na prst, uvlači ga ispod tange i masira.
Sisao bi ju tako svaku drugu noć, moram i ja paziti na liniju.

Eto buba maro, plavih točaka, to ti je moja slatka osveta.

- 00:24 - Pusti vodu (43) - Isprintaj - #



18.10.2006., srijeda



BLOG VJENČANJE

Nakon svih zajedničkh trenutaka koje smo proveli na blogu, nakon svih prekrasnih trenutaka koje smo proveli daleko od očiju blogera, napokon je došao dan kojem je vodilo sve ono što smo zajedni radili i imali. Dan našeg blog vjenčanja.
Dugo sam razmišljao šta napisati u ovoj prigodi.
Da li objaviti svećarski post, da li u postu pokušati dočarati sam čin vjenčanja.
Kako smo odlučili da se sve zapravo odvija na Teutinom blogu odustao sam od takvih zamisli.
Pisati o jednoj prekrasnoj ljubavi o kojoj se sve zna ne bi imalo smisla.

150Stoga odlučih tek svojoj Dragoj, svojoj Ljubavi pokloniti na ovoj stranici prsten i buket ruža, pokloniti sebe zauvijek.

300

Ljubavi moja Volim te.


Svi ste kao dragi gosti pozvani na vjenčanje koje se u živo odvija kroz komentare na blogu moje Drage

- 01:01 - Pusti vodu (59) - Isprintaj - #



12.10.2006., četvrtak



Najava blog vjenčanja

Dragi naši blog prijatelji, naši blog suputnici i supatnici. Vi koji nas iskreno podržavate i Vi koji nas možda i osuđujete. Zapravo svi Vi koji nas na neki način pratite kroz Teutine i moje postove, kroz našu igru u komentarima, znate kako je naš odnos od blog prijateljstva prerastao u jednu prekrasnu ljubav koja je izašla iz tog našeg virtualnog svijeta.

Pročitali ste na Teutinom Blogu najavu našega blog vjenčanja, vidjeli ste pozivnicu na to blog vjenčanje. Siguran sam da je mnogima prva misao koju ste pomislili bila: Evo Teuta i Starac ili Veliki zeleni opet žele nečim posebnim privuči pažnju. I normalna je takva misao budući smo već mnoge granice na blogu pomicali pa zašto ne još jednu.
Ovaj nam puta to nije osnovna nakana.


280

Želimo pred Vama i uz Vašu pomoć ozvaničiti tu našu ljubav koja živi u tom našem čudnom svijetu, toj mješavini virtualne i stvarne stvarnosti.
U toj mješavini svjetova samo je naša ljubav stvarna. Prekrasna u svojoj ljepoti i bolna u svojoj stvarnosti.
Prekrasni su zajednički trenuci koje provodimo u ovom svijetu virtualne stvarnosti. Prekrasni su zajednički trenuci koje ukrademo u stvarnom životu. Uzvišena je u svojoj ljepoti.
A tako je bolna u trenucima spoznaje stvarnosti, onda kada postajemo svjesni da je ta prekrasna ljubav zapravo sve što imamo i što možemo imati. Bolna do jecaja i suze u oku, do onog čvrstog zagrljaja za koji poželimo da nam se ruke ukoće i ostanemo vječno zagrljeni.

Vođeni takvom ljubavi odlučili smo kad već ne možemo u stvarnom svijetu da ju na neki način pokušamo «ozakoniti» u ovom virtualnom svijetu gdje je i rođena. Računamo pri tome na vašu iskrenu pomoć.

Sam čin vjenčanja bio bi na stanoviti način preslika stvarnoga vjenčanja.
Blog kumovi i kume, blog matičar, blog djeveruše, dragi blog gosti. U tome očekujemo Vašu pomoć.
Obred bi bio vođen na Teutinom blogu kroz komentare u koje bi željeli da u poćetku budu uključeni samo oni blogeri koji su nužni za normalno odvijanje vjenčanja, a poslije toga svi ostali dragi prijatelji.
Želimo da sa Vama podijelimo svoju sreću, da nam pomognete u toj našoj sreći.

170Kako je ovo uvodni post očekujemo i Vaše prijedloge.
Mislimo da bi to blog vjenčanje organizirali slijedeći tjedan, sve ovisi o tijeku priprema.

Iskreno očekuju vašu pomoć: Teuta kao mlada i Starac i more ili Veliki zeleni kao mladoženja

- 20:19 - Pusti vodu (57) - Isprintaj - #



04.10.2006., srijeda



Dvostruki aksl

Siguran sam da svi vi, dragi prijatelji, dobro znate šta je to dvosruki aksl. A...?
Pa kako ne bi znali, nismo li mi prava klizačka velesila. Veći i od onih tamo rusa, veći od skandinavaca, o kinezima da se i ne priča.
E taj dvostruki aksl vam je okretanje oko svoje osi u zraku uz poskakivanje po ledu. I tako to kao što mu smo ime kaže čak dva poskoka.
Obično ga na ledu izvode curetki u kratkim lepršavim suknjicama. Znaju one i pasti nakon prvog, a bogme i nakon drugog skoka. Jeben je taj led.
Znam, sada se vi sigurno pitate: A šta sada starac kenja kad led nije njegovo područje. Zašto se rađe ne uhvati svoga mora i svoje ljubavi. Zar je otišao skroz na ocat.

Ma nisam vam ja baš toliko još prolupao.
Većina je vas čitala mnogobrojne Teutine gafove. Jednom sam takvom i sam bio nazočan i toliko smo se smijali da smo odlučili i da ponešto napišem o tome.

Nakon prekrasnih trenutaka, nakon opuštanja u zagrljaju samo smo se pogledali i poljubili i sve smo znali. Željeli smo ispuniti još jedan dio naše mašte.
Često nas je maštanje i pričanje o pissu uzbuđivalo. I ima li li zapravo u tome išta ružno i prljavo ako to oba partnera žele priuštiti jedan drugom. Čista topla partnerova tjelesna izlučevina koja se cijedi niz vaše tijelo.
Ukoliko nemate predrasuda razbuđuje maštu, pobuđuje ludu želju. Već je sama misao da to želite jedno drugom učiniti izuzetan erotski stimulans.

Jedino pravo mjesto za takvu igru je kupatilo i tuš pri ruci.
Sam pogled odozdo na partnera koji vam to čini dovodi do ludila.
I bilo je stravično ludo. Bilo je prekrasno, bilo je neponovljivo.


314A sada da se vratim na onaj dvostruki aksl sa početka priće.
Nakon toplog tuša ona je požurila iz kupatila a ja sam se zadržao još tren uživajući u toploj vodi.
Iznenada se iz hodnika začuo stravičan krik. Od krika se smrzla voda u tušu, komadiči leda padali su po mojim nogama.
A onda se još začulo i ono pljasssss kao kada lupite mokrom krpom po podu.
Trenutak zlokobne tišine i opet krik i lomljava.
Toliko sam se sledio da nisam mogao zakoraknuti ispod tuša od straha.
Kad sam napokon došao do sobe vidim nju kako skrušena pogleda sjedi na krevetu, gleda me ko malo dijete i kaže: pala sam. I tako dva puta.

U zraku je još stalno lebdio onaj stravični zvuk pljasssssssss.
Nakon što smo se pribrali pregledali smo da li su sve kosti u redu. Na sreću nije bilo vidljivih tragova pada. Pala je i poneka pusa za utjehu.
I onda smo se počeli smijati ludo, nezaustavljivo ludo.
Uzeo sam mob i pošao u hodnik ovjekovječiti to zlokobno mjesto. Samo tragovi vode na pločicama odavali su svu tragiku događaja.
A zidovima je još ječao urlik i onaj stravičan pljasssssssssssss.............

Za kraj još doda moja ljubav: zamrzila sam klizanje do kraja života!
Još smo se dugo i slatko smijali....

- 12:44 - Pusti vodu (122) - Isprintaj - #



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



Videa iz Japana

Sukiyaki uz more
Najviša zgrada Japana
We'll be back
Hiroshima, Zvono mira
Shinto vjenčanje
Tokyo, Sanja Matsuri

8 Kolovoz, August



Vodič Japanom, sve što vas zanima i što je dobro znati


Kako smo zavolili Japan 2018


Asahi Beer Tower, Golden Flam and Tokyo Skytree

Pripreme

1. Opet među prijatelje
2.Javili su se iz hotela
3. Karte su kupljene
4. Hotel rezerviran
5. Sve je spremno
6. Još jedan dan



Japan 2018

1. Vratismo se u Hrvatsku
2.Shukkeien Garden, Hiroshima
3. Shinkansen Hikari
4. Japan, zemlja vulkana
5. Dječji spomenik mira, Hiroshima
6. Priroda je sveta
7. Osjećati se ugodno
8. Japan, second hand
9. Kako priječi cestu
10. Žuti i kosooki
11. Hiroshima 6. kolovoza 1945.
12. Music festival
13. Pjesma rađa prijatelje
14. Himeji Castle
15. Par kapi Japana
16. Tamo visoko
17. Mount Shosha
18. Marble beach, Rinku, Osaka
19. Japanska drvena arhitektura
20. Ima toga i u Japanu
21. Ručak u Kobe-u
22. Kobe Nunobiki Herb Gardens

Kako smo zavolili Japan 2019,

Planiranje putovanja

1. Odluka je pala, putujemo
2. Mi letimo, lala la
3. Kako do Japana
4. Počinje odbrojavanje
5. Yokohama

Mi kao Japanci

1. Ne izgubiti se
2. Gejša i samuraj
3. Sitnice koje to nisu
4. Hachiko, vjernost psa
5. Shinto vjenčanje
6. Vidjeti da bi vjerovali
7. Japanom 220/sat
8. Draga uspomena
9. Shibamata
10. Kišno jutro u Yokohami
11. HIKAWA MARU
12. Povjerljivi japanski razgovori
13. Najveći pauk na svijetu

JAPAN


1. Amaterasu, Boginja Sunca
2. Obnova hrama Boginje Amaterasu
3. Glicinija, najljepša na svijetu
4. Presađivanje najveće glicinije
5. Trešnjin cvijet u Japanu
6.Podzemni bicikl parking
7. Festival azaleja, Tokyo
8. ZOO Osaka
9. Japanom 220/sat
10. Ginko
11. Spavanje u kapsulama
12. Shinkansen i Maglev
13. Akvarij Osaka
14. Opet malo o Japanu
15. O japanskoj hrani
16. Staro-novo, japan
17. Setsubun festival
18. Hiroshima, Ptica na dlanu
19. Negdje nad Sibirom
20. Poplave u Japanu
21. Mostići u parkovima
22. Veliki val Kanagave
23. Uspomena na Osaku
24. Higashi Hoganji Temple







Design by More ljubavi

Uz rivu