center>


CRTICE IZ GLAVE I ŽIVOTA


Moja Ljubav

Najnježnija, najtoplija, najiskrenija

Teuta


Moja mala Sukiyaki

Zajednički blog

Teuta i Morski





Uvijek zajedno




Krasna misao moje Drage

Ljubav je najsnažnija svemirska energija čije titraje osjećamo u svom srcu, zato treba vjerovati samo njemu!



Blog je namijenjen onima koji žele zaboraviti svakodnevne brige i prepustiti se svijetu mašte

Kako slika vrijedi više od tisuću riječi moje ilustracije su uklopljene u postove. Nitko ne može moje misli bolje oslikati od mene samoga


NE VJERUJEM POPOVSKIM LAPRDANJIMA

Blog je otvoren 2. svibnja 2006.

U komentarima na svom blogu ne dozvoljavam blačenje i vrijeđanje drugih blogera

Moja galeria
Fotoklub Rijeka

Kako smo zavolili Japan 2016


Smoking Area, Kyoto, Fushimi Inare

1. Priprema putovanja
2. Smještaj
3. Među prijateljima
4. O pušenju
5. Ozbiljno i šaljivo
6. Predvečerje u Tokyu
7. Hrana
8. Ples meduza
9. Chozuya
10. Aqua fantasy
11. Riječ za kraj
12. Fushimi Inari Taisha
13.Večera u Kyotu
14.Moje prvo kupanje u Japanu

Kako smo zavolili Japan 2017



Osaka Castle

Pripreme

1. Dojmovi s putovanja
2. Subaru
6. Pjevamo Subaru
3. Čekamo nočni pogled
4. Mislima u Japanu
5. I tablet je tu

Torii on Miyajima, Hiroshima

1. Osaka Castle
2. Treba imati sreće
3. Sanja Matsuri
4. Vizure modernog Japana
5. Najviša zgrada Japana
6. Sayonara
7. U karaoke baru
8. Udon za ručak
9. Podzemlja velegrada
10. Vesela pjesmica
11. Beskućnik
12. Mikoshi
13. Ljepota kimona
14. Život je igra
15. Žice, žice, žice ...
16. Slobodno kao ptica
17. Ugodan restorančić
18. Kitayama cedar
19. U prvom redu partera
20. Shinjuku, Tokyo
21. Miyajima


Zaglavlje bloga3

29.08.2007., srijeda



Utisci s putovanja...Brno

Draga i ja dugo smo razmišljali kako bi bilo lijepo posjetiti njen rodni grad Brno. Uvijek nam je taj put izgledao nekako daleko. Sve do nedavno...
Onako usput upitali smo na stanici koliko bi platili povratnu do Brna i kakve su veze. Odgovor 840kn dvije povratne karte a veza direktna svaki dan u trenu nam je navukao osmjeh na lica. Idemo sutra, reče Draga. Da zbog obveza na moru nisam morao ostati još para dana doma sigurno bi već drugi dan sjeli na vlak. Takvi smo kada kažemo DA.
A kada već idemo do Brna zašto ne uzeti do Praga? Koliko...1260kn...
Puno bi prostora uzelo kada bih pisao i slikom dočarao sve što smo obišli i pogledali. Umjesto takvog opisa rađe ću se zadržati na detaljima koji su stvarno toliko različiti od svega što imamo u Hrvatskoj.

250
Prvi susret sa Brnom po silasku sa vlaka je susret sa njegovim «podzemljem». Komunikacija starim dijelom Brna najjednostavnija je takozvanom mišjom rupom. Svojevrstan pothodnik koji spaja četvrti Brna čitav je zapravo veliki trgovački centar pretrpan kiosk i uličnim prodavačima.. Ono što na neki način iritira je činjenica da vjerovatno 95% štandova drže vijetnamci. Žutica na sve strane. No činjenica je da kada želite nešto jeftinije kupiti svatko će vam reči: Kod vijetnamaca...
Čitavo to podzemlje živi svoj život. Gužva prolaznika, kupaca i trgovaca.

Fasciniran sam organizacijom prometa u gradu. U gradu od 800 000 stanovnika u svakom trenu znate gdije se nalazite, kuda idete, gdje trebate presjesti...
Uglavnom smo koristili tramvaje. Prije dolaska na stanicu u tramvaju ste obavješteni na koju stanicu dolazite, kako glasom tako i napisom na displejima. Već po polasku tramvaja znate koja je slijedeča stanica a ako imate presjedanje i o tome ste obavješteni.
Po udobnosti i nečujnom kretanju njihovi su tramvaji barem tri stolječa ispred ZETA. I ono što me najviše oduševilo u glavnoj ulici Naměsti svobodi kao da tramvaji obilaze pješake, čekaju da oni prođu, za razliku od Ilice na kojoj možete vidjeti paničan bjeg šetača ispred tramvaja.

350
Gradom dominiraju vitki tornjevi crkve Petrov.

350
Uživanje je bilo svaki puta prošetati centrom Brna koji odiše starinom i ljepotom.

Posjet Brnu nije mogao proči a da se ne okupamo u Zabrdkama, bazenima u kojima se nekada Draga kupala na temperaturama nama primorcima nezamislivo niskim. Danas lijepo uređeno kupalište daleko je od onoga iz njenih uspomena.

Onaj najružniji dio Brna je priča o mufljuzu, dojučerašnjem šljakeru, koj se obogatio kroz privatizacijsku noć i pokupovao čitave četvrti te ih prepušta propadanju čekajući da zaradi na budućem zemljištu u centru. Nekada lijepe četvrti sada zjape prazninom

330
Iako je glavni problem Češke jeftino pivo i pijanstva time potaknuta ja sam ipak uživao u pivu kušajuči razne vrste u svakoj prigodi.
Moglo bi se puno i lijepo pisati o Brnu . Ja sam se ipak zadržao na tek par detalja nastoječi dati kratki prikaz viđenog i doživljenog umjesto da budem turistički vodić.
O Pragu u drugom postu

Na blogu Drage možete čitati Veni, vidi a a zajedničkom Čekamo vaše prijedloge


Naši češki blogovi Euridika i Moře lásky

- 00:03 - Pusti vodu (19) - Isprintaj - #



10.08.2007., petak



Ljepota ilustracije...moje najljepše

Da li vam se desilo da pišući post pomislite kako bi sada lijepo sjela jedna prava slika koja upravo može dočarati vaše misli. Ili pak da vas progoni u mislima neka slika o kojoj želite pisati i imate sve u glavi složeno samo vam slika nedostaje.
Ja obožavam svoje misli sam dočarati pravom ilustracijom. Volim se igrati mislima i slikama. Kako to izgleda pokušati ću dočarati ovim postom.
Moram napomenuti da i Draga obožava raditi ilustracije za svoj blog i svoje postove i posebno nam je zadovoljstvo kada jedno drugom iskreno sugeriramo kako nešto učiniti ljepšim, dogovaramo se oko konačnog izgleda.

270JANAF... Jedna od mojih prvih ilustracija iz vremena kada sam osječao da nam se na mala vrata želi ponovo uvaliti naftovod, nakon što je struka već rekla svoje.














300San... Vjerovatno moja najdraža ilustracija. Potječe iz samih početaka našeg blog poznanstva. Teuta je pisala post o tome da li možemo kontrolirati snove. Meni se tema učinila toliko izazovna da sam sa njenih postova pokupio sličice, a kao vodilja posta poslužio je dlan sa njene margine. Pokreti dlana izazovno su zvali u njen svijet...
Sa posebnim sam se zadovoljstvom poigrao snovima








250Reinkarnacija...Kao Veliki Zeleni(marsovac) poigrao sam se pričama o reinkarnaciji i pisao šta bih ja poželio biti u nekom budućem životu. Priča od velike neobične ptice do konačne želje-klitoris obični iliti clitoris vulgaris...











251Frizer za kućne ljubimce...Dok smo Draga i ja šetali gradom pogled mi je zapeo za spomenutu obavijest u jednom izlogu. Isti je tren rođen i post i ilustracija. Jedva sam dočekao da dođem doma.

















257Djeca na blogu...Svi koji ste ikada posjetili dječje blogove prepune sličica, spamova i dječačkog poimanja bloga shvatiti ćete da je ovakav post jednostavno morao biti napisan.













Igra sa dupinom...Sličan dupin krasi moj ekran. Mjesecima sam razmišljao kako ga oživjeti, kako mu se približiti. Snimali smo fotografije koje bi se najbolje uklopile u ilustraciju i tražili po netu. Jasno da sam uklopio svoju sliku.
105105105

Tek kada je sve bilo spremno učinio sam ovu ilustraciju. Jasno da tako lijepa slika nije mogla biti bez lijepe priče.
327



Ovom se prilikom ispričavam svima koje je koje je realnost slike i priče dovela u zabludu.

Jasno da je naslov svake ilustracije i link koji vodi na post kome ilustracija pripada

410


388

Post je asocijacija na reklamu sredstva za sranje. Također je i liustracija uz post Sranje naše svagdašnje

300

U pravoj veličini ova je ilustracija pozadina moga bloga. Ako ju želite vidjeti u čitavu tada desni klik na pozadinu pa na View Bacground Image.

450

...................................................................................Umjetna oplodnja

..........................................................................Mojoj Ljubavi
394



360
Pozadina mog češkog bloga Moře lásky



290

Ova je ilustracija u punoj veličini (1024x768px) postavljena kao pozadina Knjige gostiju (zamjenjena je zmajem).

400

Ilustracija u knjizi gostiju na ovom blogu (trsatski zmaj)


375

Pozadina mog bloga Moje ilustracije



Čestitka za 2010 godinu toliko je lijepa da sam odlučio i ovdije ju staviti. Nalazi se na svim mojim blogovima a na blogu Moje ilustracije dano je i malo pojašnjenje animacije.

DODATAK (14.08.07.): Napokon je došao i taj dan. Iako sa zakašnjenjem sutra, Draga i ja, krećemo na bračno putovanje. Nakon prekrasnog blog-vjenčanja valjda smo to i zaslužili. Europo...Evo nas!!!!!!!!!!!!!!!

Na blogu Drage možete čitati Odmor uz moj hobi a na zajedničkom blogu Tolerancija


Na ovom postu više ne postavljam nove ilustracije. Umjesto toga otvorio sam novi blog posvećen samo fotografiji, ilustraciji i dizajnu Plavozeleni

There is no new ilustration on this page. Instead of this I open new blog Plavozeleni only for photo, ilustration and design.

- 16:47 - Pusti vodu (45) - Isprintaj - #



03.08.2007., petak



Igra sa dupinom

Još jedan ljetni dan koji je prekresno poćeo a još ljepše završio.
Jasno onaj prekrasni početak odnosi se na činjenicu da još odmaramo, ne škamparimo, a to znači da jutro počinje uz Dragu. Koristimo svaki tren koji možemo biti zajedno da ga uljepšamo koliko god možemo. A zajednička buđenja i protezanja u krevetu stvarno su nešto posebno.
Poslije ručka krenuli smo na more.
Nema puno kupača. More ugodno toplo i mirno

U jednom trenutku panika među kupačima....Pojavila se peraja...
Isti tren više nikoga nije bilo u moru
Mene takav detalj ipak ne može prevariti. Dupin se približio plaži i igra se.

Odmah sam prepoznao starog prijatelja.
Već nam se puno puta pojavio uz barku dok radimo na moru. Uvijek sam mu dobacivao po koju ribu i na neki smo način postali prijatelji. Upoznao sam taj njegov pogled i oznaku na peraji.
Znao sam da je ovo trenutak koji ne smijem propustiti, prilika koja se pruža možda jedan puta u životu. Ušao sam u more, zaplivao i približio se prijatelju.

327

Kao da je i on mene prepoznao. Lagano se približio i kružio oko mene. Zaronio sam i naša je igra počela. Ronili smo jedno uz drugo, plivali usporedno.
Ljudi sa plaže zadivljeno su gledali našu igru. Draga se snašla te uzela aparat da nas snimi.
Vrhunac igre bio je kada smo u pličaku zajedno iskočili iz vode.
Činilo mi se da naša igra traje čitavu vječnost, a znam da nije trajala više od par minuta.
Pogledali smo se kao prijatelji a onda je on polako otplivao prema pučini.
Iskreno se nadam da će nas još ponekada posjetiti dok škamparimo.
Ljubavi...Hvala što si bila dovoljno pribrana da snimiš ovu izvanrednu sliku.

Stvarno prekrasan dan

Kod Drage možete čitati Zasičenost blogom i bloganjem a na zajedničkom blogu Tolerancija


4.kolovoza
Dopuna...Danas je dan dupina a ovaj se post sasvim slučajno uklopio

- 00:17 - Pusti vodu (48) - Isprintaj - #



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



Videa iz Japana

Sukiyaki uz more
Najviša zgrada Japana
We'll be back
Hiroshima, Zvono mira
Shinto vjenčanje
Tokyo, Sanja Matsuri

8 Kolovoz, August



Vodič Japanom, sve što vas zanima i što je dobro znati


Kako smo zavolili Japan 2018


Asahi Beer Tower, Golden Flam and Tokyo Skytree

Pripreme

1. Opet među prijatelje
2.Javili su se iz hotela
3. Karte su kupljene
4. Hotel rezerviran
5. Sve je spremno
6. Još jedan dan



Japan 2018

1. Vratismo se u Hrvatsku
2.Shukkeien Garden, Hiroshima
3. Shinkansen Hikari
4. Japan, zemlja vulkana
5. Dječji spomenik mira, Hiroshima
6. Priroda je sveta
7. Osjećati se ugodno
8. Japan, second hand
9. Kako priječi cestu
10. Žuti i kosooki
11. Hiroshima 6. kolovoza 1945.
12. Music festival
13. Pjesma rađa prijatelje
14. Himeji Castle
15. Par kapi Japana
16. Tamo visoko
17. Mount Shosha
18. Marble beach, Rinku, Osaka
19. Japanska drvena arhitektura
20. Ima toga i u Japanu
21. Ručak u Kobe-u
22. Kobe Nunobiki Herb Gardens

Kako smo zavolili Japan 2019,

Planiranje putovanja

1. Odluka je pala, putujemo
2. Mi letimo, lala la
3. Kako do Japana
4. Počinje odbrojavanje
5. Yokohama

Mi kao Japanci

1. Ne izgubiti se
2. Gejša i samuraj
3. Sitnice koje to nisu
4. Hachiko, vjernost psa
5. Shinto vjenčanje
6. Vidjeti da bi vjerovali
7. Japanom 220/sat
8. Draga uspomena
9. Shibamata
10. Kišno jutro u Yokohami
11. HIKAWA MARU
12. Povjerljivi japanski razgovori
13. Najveći pauk na svijetu

JAPAN


1. Amaterasu, Boginja Sunca
2. Obnova hrama Boginje Amaterasu
3. Glicinija, najljepša na svijetu
4. Presađivanje najveće glicinije
5. Trešnjin cvijet u Japanu
6.Podzemni bicikl parking
7. Festival azaleja, Tokyo
8. ZOO Osaka
9. Japanom 220/sat
10. Ginko
11. Spavanje u kapsulama
12. Shinkansen i Maglev
13. Akvarij Osaka
14. Opet malo o Japanu
15. O japanskoj hrani
16. Staro-novo, japan
17. Setsubun festival
18. Hiroshima, Ptica na dlanu
19. Negdje nad Sibirom
20. Poplave u Japanu
21. Mostići u parkovima
22. Veliki val Kanagave
23. Uspomena na Osaku
24. Higashi Hoganji Temple







Design by More ljubavi

Uz rivu