center>


CRTICE IZ GLAVE I ŽIVOTA


Moja Ljubav

Najnježnija, najtoplija, najiskrenija

Teuta


Moja mala Sukiyaki

Zajednički blog

Teuta i Morski





Uvijek zajedno




Krasna misao moje Drage

Ljubav je najsnažnija svemirska energija čije titraje osjećamo u svom srcu, zato treba vjerovati samo njemu!



Blog je namijenjen onima koji žele zaboraviti svakodnevne brige i prepustiti se svijetu mašte

Kako slika vrijedi više od tisuću riječi moje ilustracije su uklopljene u postove. Nitko ne može moje misli bolje oslikati od mene samoga


NE VJERUJEM POPOVSKIM LAPRDANJIMA

Blog je otvoren 2. svibnja 2006.

U komentarima na svom blogu ne dozvoljavam blačenje i vrijeđanje drugih blogera

Moja galeria
Fotoklub Rijeka

Kako smo zavolili Japan 2016


Smoking Area, Kyoto, Fushimi Inare

1. Priprema putovanja
2. Smještaj
3. Među prijateljima
4. O pušenju
5. Ozbiljno i šaljivo
6. Predvečerje u Tokyu
7. Hrana
8. Ples meduza
9. Chozuya
10. Aqua fantasy
11. Riječ za kraj
12. Fushimi Inari Taisha
13.Večera u Kyotu
14.Moje prvo kupanje u Japanu

Kako smo zavolili Japan 2017



Osaka Castle

Pripreme

1. Dojmovi s putovanja
2. Subaru
6. Pjevamo Subaru
3. Čekamo nočni pogled
4. Mislima u Japanu
5. I tablet je tu

Torii on Miyajima, Hiroshima

1. Osaka Castle
2. Treba imati sreće
3. Sanja Matsuri
4. Vizure modernog Japana
5. Najviša zgrada Japana
6. Sayonara
7. U karaoke baru
8. Udon za ručak
9. Podzemlja velegrada
10. Vesela pjesmica
11. Beskućnik
12. Mikoshi
13. Ljepota kimona
14. Život je igra
15. Žice, žice, žice ...
16. Slobodno kao ptica
17. Ugodan restorančić
18. Kitayama cedar
19. U prvom redu partera
20. Shinjuku, Tokyo
21. Miyajima


Zaglavlje bloga3

31.03.2008., ponedjeljak



Zašto DA za NATO

Da li ste se ikada zapitali koliko je lagano manipulirati masama? Mnogi su taj posao znali i te kako dobro. Jedan od največih sigurno je bio Gebels. Znao je šta masama treba ponuditi da bi ih zaludio do zdravom razumu nepojmljivih granica. Iza njega slijede svi veliki diktatori počevši od Staljina do Kim Ila i Castra.
Svi oni koji žele na mase djelovati šokantno dobro znaju recept: Uvali dio istine, prikaži ju kao apsolutnu i stani na čelo zaluđenih masa.
Upravo se to dešava sa pamfletom: Reci NE za NATO. U čemu je zapravo stvar i caka? Pa stvar je upravo u tome da se pod pozivom za odbijanjem krije poziv za pristup potpisivanju peticije za referendum o ulasku u NATO. Da bi se pozivu dala težina uvaljeno je i protivljenje ulasku u NATO. Na taj su način zavedeni naivni misleći kako svojim potpisom odbijaju ulazak.
Nemam ništa protiv toga da se o takvoj odluci pita mišljenje stanovnika Hrvatske. No zamotati poziv u šarenu lažu ipak je prevara o kojoj treba glasno progovoriti. I govno umotano u sjajni papir ima sasvim drugačiji izgled. No u biti govno ostaje govno bez obzira u kakav je papir umotano.

A sada malo o temi posta: Zašto DA za NATO
Ako se okrenemo tek tren u prošlost ne možemo a da se ne prisjetimo 90te, 91ve i agresije na Hrvatsku. Bili smo napadnuti i okupirani od bradatih četničkih spodoba pod kokardama potpomognutih JNA (Jugoslovenskom nardonom armijom, kako to gorko zvuči). Bili smo totalno razoružani i gologuzi toliko da su nam se skoro jaja vukla po cesti. Bili smo razoružani od onih kojima smo osiguravali gospodstvo punih pola stolječa. I nije bilo dosta to što su nas razoružali i oteli nam oružje koje smo svojim radom kupili, već smo bili razoružani i od svijeta. Nisu nam dozvoljavali čak ni da si puške kupimo da bi se obranili od monstruma zvanog „narodna armija“, nekada treće vojne sile Europe, potpomognutog kokardama.
Bili smo sami prepušteni sebi i svojoj sudbini. Svijet je bio spreman prihvatiti i vojni puč samo da bi se održala bivša tamnica naroda. Zbog toga je njen raspad i bio tako krvav.
Sjećate se sladoredara? Došli su u Hrvatsku 91 da bi nadgledali povlačenje JNA i osigurali nekakav nazovi mir. Kao, popisivali su oružje koje je ta „narodna armija“ povlačila sa ovih prostora da se ne bi slučajno upotrijebilo u ratu protiv Hrvatske. Koje li europske naivnosti? Čim su cijevi prešle granicu uperene su na naše gradove i sela.

Zatim je došao UN na čijem je čelu bio onaj mali Japanac Popuši Pa Kašlji. Sjećate ga se po onom osmjehu Mona Lize?
Šta su učinili? Stali su na granicu po okupacijskoj liniji i pod firmom očuvanja mira stali u zaštitu zombi tvorevine. I ne samo stali u zaštitu već su pod tom zaštitom osiguravali etničko čišćenje okupiranog područja. I to im nije bilo dovoljno nego su iz Hrvatske konvojima hrane, goriva i svih životnih potrepština osiguravali život takvog proljeva.
Pa ni to im nije bilo dovoljno. Željeli su u Hrvatskoj stvoriti novu državu!
A mi smo se oslobodili, za inat svima.

Poslije rata pored svega ostaloga Hrvatska je morala imati i svoje vojne snage. HV je izrasla na onima koji su rat iznesli na svojim leđima i ranama. Izrasla je na naoružanju koje smo oteli od bivše „narodne armije“ ili ilegalno kupili u svijetu od kojekakvih švercera oružjem. No bilo kako bilo imali smo SVOJU vojsku na koju smo bili ponosni, čiji sam ponosni pripadnik bio punih 11,5 godina.
Kako smo stvarno bili opremljeni? U jednoj satniji puške svih mogučih proizvođaća: Crvene zastave, ruskih, rumunjskih i tko zna čijih sve ne. Kacige od švapskih, preko jna do američkih. Odore...O ostalom naoružanju i streljivu dala bi se napisati čitava povijest.
Kao ocu, srce mi je vrištalo kada sam na stražu morao slati vojnike u mokrim čizmama. Vojničke čizme na čijim je deklaracijama pisalo da su samo za SUHO vrijeme. Ili kada sam ih u tim promočenim čizmama morao slati na stražu na temperaturama znatno ispod minus 25.

Postupno HV je išla u preustroj. Uvedena je mogućnost civilnog služenja vojnog roka a zapovjednici izrasli u ratu ili su profesionalno školovani ili su umirovljeni ili pak jednostavno istupili iz oružanih snaga.

I kao konačan rezultat preustroja ukinuta je obveza služenja vojnog roka. Po prvi puta u zadnjih nekoliko stotina godina nema obaveznog novačenja i služenja vojnog roka. Na ovom mjestu moram pitati šta bi dali roditelji svih onih ročnika koji su se, ne mogavši psihički izdržati ubili na straži ili drugim prilikama, da im dijete nije moralo ići u vojsku.
Umjesto obaveze služenja dobili smo vojsku profesionalaca, onih koji oblače odoru iz svojih vlastitih razloga i što je najvažnije dobrovoljno. Vojnik profesionalac, plačenik, samim potpisom ugovora pristaje da bude poslan po potrebi na svako područje i ratište. Za takva slanja nisu potrebne posebne odluke i kuknjava zabrinutih roditelja.

U svijetu u kojem živimo sami za sebe mogu živjeti tek Cuba (pitanje koliko još dugo) Koreja i slični diktatorski režimi koji se plaše otvoriti granice zbog straha od osobnog pada sa vlasti. U Europi koja se ujedinjuje možemo ili ostati ono što je nekada bila Albanija a sada sjrbija, ili ući u to društvo.

Plaše nas time da ćemo ulaskom u NATO morati osigurati čak tri baze.
Kako je pamet mala a sječanje kratko? Za primjer nabrojati ću koliko je baza samo u Rijeci i okolici imala takozvana jna: Draga, Sveta Katarina, Trsat, Klana, Lisac, Šapjane, Grobnik. Ovdije mislim isključivo na objekte pune vojske ili na vojna skladišta. Bilo bi predugačko nabrajati sve objekte.
Šta reči za Pulu koja je čitava bila baza, za otoke čije je podzemlje bilo izbušeno podzemnim lukama ili skladištima, šta reči za otoke kojima se nije smjelo pristupiti jer su čitavi bili vojne baze.
Morati ćemo im osigurati jedan aerodrom kao zrakoplovnu bazu! Koliko je takvih baza imala bivša jna? Da li znate da je jedan od najvećih podzemnih aerodroma u ovom dijelu Europe bio smješten na granici Hrvatske i Bosne u okolici Bihaća. U njegove su rupetine utrošene milijarde dolara, za razliku od onih par stotina miliona koji nam se spominju kao NATO troškovi. A svaki je aerodrom imao posebne dijelove namijenjene isključivo u vojne svrhe.
Morati ćemo dati poligon u Slunju za NATO potrebe. Pa za Boga miloga koliko je takvih poligona imala propala država samo u Hrvatskoj?

Da li je uopće potrebno spominjati šta će značiti tipizirano i moderno naoružanje i oprema u financijskom smislu. Unificiranu je opremu daleko jeftinije održavati nego ono što smo do sada imali.

I za kraj. Članstvo u NATO-u znači i veću sigurnost za državu nego imati vlastite oružane snage i biti slijepo crijevo međunarodne zajednice.

Živimo u Europi koja se ujedinjuje, kako u ekonomskom tako u političkom i vojnom smislu. Da li želite biti na razini sjrbije i Cube?
JA TO NE ŽELIM
Imam vlastitu glavu da njome razmišljam a ne da nasjedam na tuđe podbacivanje

Namjerno nisam čitao vaše postove kada sam vas pozivao na ovaj blog da bih vidjeo reakcije na poziv takve vrste, zapravo spam. Inače takav se pristup protivi mome poimanju korektnog bloganja.
Želio sam čuti vaše mišljenje kada vam se ponudi i druga strana medalje


Na blogu Drage možete čitati Profesionalna deformacija a na zajedničkom Zajedno do orgazma

- 00:48 - Pusti vodu (34) - Isprintaj - #



21.03.2008., petak



Koralji...ljepota osuđena na propast

298

Da ne filozoforam previše ovo je uvodni tekst sa stranice ri-reef:
Koraljni greben je najveća i najspektakularnija struktura stvorena od živih organizama. Iako izgledaju poput neuništivih, monumentalnih građevina, oni su tek krhak proizvod beskičmenjaka iz roda žarnjaka. Uz kišne šume, to je ujedno i najmnogovrsniji živući sistem na planetu. Posebnu kompleksnost reef-u daju mnogobrojni simbiotički odnosi i uzajamno nadopunjavanje različitih vrsta.

Barijera kao fenomen, nema svoju paralelu u prirodi jer je to jedinstven produkt simbioze biljaka (zooxanthela) i životinja (koralja). Upravo ta simbioza, a ne vrste pojedinačnih organizama, daju kao rezultat -koraljni greben. Koristeći samo sunčevu energiju i ugljični dioksid, uz pomoć simbioze nastaje jedinstveno mjesto za život.


226

Najpoznatija koraljna barijera je Australski veliki greben s najvećom koncentracijom živih organizama na planetu. Proteže se na više od 2300 km duž sjeveroistočne obale Australije. Vidi se čak i sa Mjeseca.

Koliko zapravo znamo o koraljima? Siguran sam da je prva asocijacija pri spomenu koralja ogrlica od cvrenog jadranskog koralja ili ono što koraljem nazivamo a prodaje se kao suvenir južnih mora. A to je zapravo tek podloga koju su izgradili organizmi za vrijeme svoga rasta, skelet izgrađen od aragonita.

315Koraljni je greben simbioza različitih vrsta…koralja, algi, riba i ostalih živih organizama koji nastanjuju greben. Stabilnost zajednice ovisi o svakoj pojedinoj vrsti.
Nestanak jedne vrste dovodi do poremečaja u ukupnoj zajednici.

Kao primjer navesti ću emisiju na Discoveryu koju sam nedavno gledao. Izlovom riba koje su na vrhu hranidbenog lanca poremetio se čitav sustav koraljnog grebena što je na kraju rezultiralo i odumiranjem koralja.
Svjetski oceani postaju sve kiseliji što je posljedica povećanja količine CO2 u atmosferi. To za posljedicu može imati razarajući utjecaj na morske organizme i koralje koji daju največi dio kisika koji udišemo.
Koralji su visoko osjetljivi na promjene uvjeta u kojima žive. Izuzetno su osjetljivi na promjenu saliniteta, kiselosti, temperature, zagađenosti, utjecaja čovjeka (uništavanje ribolovnim alatima, eksplozivima, sidrima, sakupljanjem, utjecajem na riblji fond…)

200Znanstvenici predviđaju da bi do 2030 moglo biti uništeno preko 50% koraljnih grebena u svijetu kao posljedica globalnih promjena. Kao primjer navode koraljnu zajednicu u Panami koja je potpuno izumrla u samo 6 godina kao posljedica prekomjernog zagrijavanja 97/98 godine.


Lijevo: Koralji u fazi odumiranja... kako je ljepota varljiva



Upravo sam na službenoj stranici Great Barrier reef-a pročitao izviješće za siječanj: Temperatures have recently increased above the long-term average for reefs just north of Cairns, but accumulated stress levels remain below those known to cause coral bleaching (Bleaching je pojava blijeđenja koralja, kao ova na slici i vodi odumiranju. Radi se zapravo o odumiranju algi koje žive u simbiozi sa koraljem a bez kojih i koralj umire)


Dok i sami, Draga i ja, ne budemo u prilici plivati koraljnim grebenom (pustih li želja) posebno mi je zadovoljstvo posjetiti povremeno jedan od najljepših sobnih koraljnih akvarija u Hrvatskoj. Čitav jedan ekosustav pruža mi zadovoljstvo kao da upravo ronim koraljnim grebenom.

300
............................................................................Akvarij Pektor

Izvornici:
Najljepši hrvatski kućni koraljni akvarij
Wikipedia
The Habitable Planet
Biopact

Na blogu Drage možete čitati "Profesionalna deformacija" a na zajedničkom Zajedno do orgazma


136

- 21:48 - Pusti vodu (51) - Isprintaj - #



16.03.2008., nedjelja



Glumačko iskustvo (iza kulisa)

Još jedno lijepo iskustvo spremili smo u album uspomena. Kao što ste mogli vidjeti na blogu Drage sav je trud na kraju nagrađen. A najveća je nagrada upsavo to naše vlastito, intimno zadovoljstvo postignutim.
Draga je pisala post o predstavi i onome što je publika vidjela. Ja ću dati pogled na ono što publika nije vidjela i o čemu zapravo i ne razmišljamo kada gledamo predstavu.

225Da bi se zastor premijere podigao uložili smo mnogo truda. Sati učenja uloga, uvježbavanja, usklađivanja ostali su iza nas. Bilo je i trenutaka kada smo mislili da nećemo stiči do kraja, bilo je žućnih rasprava oko pogleda režisera i naših vlastitih shvaćanja uloga. Zbog zauzetosti drugim obvezama ostalih glumaca često nas je znalo biti tek nekoliko na probama. Pa ipak svi su ti trenuci iza nas. Publika je vidjela tek krajnji rezultat, jednu lijepu predstavu.

Uvijek sam kazališnu zgradu gledao kao hram iza čijih zidina živi neki drugi život. Međutim, iskreno rečeno, ako sam ikada i pokušao razmišljati šta je sve potrebno da bi jedna predstava zasjala u punom sjaju uvijek su te misli ostajale u toj zgradi. Ponekada sam i pomislio kuda im stanu sve te kulise i sve što je za predstavu neophodno. I ne samo za jednu predstavu...Sve su te predstave negdije uskladištene.

225Kalazišna skladišta















Pravi uvid u taj svijet iza kulisa dobio sam tek kada smo išli birati kostime. Umjesto u kazalište išli smo u kazališno spremište.
Već sam na prvi pogled ostao iznenađen sa nekoliko velikih hangara u kojima su pohranjene kulise.

225Kostimi i kazališna radiona smješteni su u posebnom objektu. Još mi ni sada nije jasno kako se osoba zadužena za svo to more kostima snalazi. Bilo nam je dovoljno samo reči koje nas razdoblje i sredina interesiraju a ona nas je bez problema poslužila, ako izuzmeno one sitnice oko veličine kostima.







149Dok je ostatak ekipe probavao kostime ja sam bacio pogled u radionu. Iako nisam pitao mislim da se ovdije, prema opremljenosti radione, izrađuju uglavnom kulise i neophodni rekviziti. Svakako bi bilo interesantno pogledati i radionu u kojoj se izrađuju i kostitmi.





337
Naš pogled na kazalište i daske koje život znače promijenila je predstava koju smo imali zadovoljstvo i sami doživjeti.

Draga je spomenula da je susret na kome smo bili tradicionalan, da se održava svake godine, pak već sada možemo razmišljati o nekoj budućoj predstavi.

Na blogu Drage možete čitati Glumačko iskustvo (ispred kulisa) a na zajedničkom Zajedno do orgazma


- 18:58 - Pusti vodu (24) - Isprintaj - #



11.03.2008., utorak



O šiljastim ušima i repićima...2

Još tamo 2005, u vrijeme općeg straha pred ludim pticama i ekrana prepunih nekih podrezanih ušiju napisao sam ovaj post. Danas kada nam se lažne face smiješe i diče nadimkom slavni iliti celebriti (kako to gordo hrvatski zvuči), u vrijeme kada su nam teve ekrani i tiskovine prepuni obećanja o sjaju koji ćete sigurno imati ako se samo date malo izfrizirati, čini mi se da ovaj post ima svoju aktualnost pak ga ponovo objavljujem.
Vidim po dosadašnjim komentarima da mnogi misle da je u priči riječ o Zvjezdanim stazama. Ta je serija uzeta tek kao zajebancija oko koje se gradi post. Radi se o ušima koje su vlasniku smetale a o kojima se previše pisalo i davalo tv prostora!
Ideju za post i dale su te slavne uši

.................................................................................................................

E da ispričam, to vam bilo upravo vako .
Sjedim ja u parku pod nekim velikim stablom i zbrajam svoje misli. Velim, pametan jesam, načitan jesam a i penzijica je tu. A da jesam pametan, e stvarno jesam. Pročito ja pun buljuk knjiga. Pročito onu crvenkapicu i sedam praščića, pročito onu o čovjećjoj ribici koja htjela ljudske noge samo živjela u pogrešno vrijeme pa joj jadnoj ne ima tko prišiti. I bilo tu još kojekakvih pizdarija.

Najgore stvari pročito o tamo nekim plemenima koja klincima podrezuju ono, ma već znate šta. A curicama da se ne priča, odrežu im klitoris da jadne nebi slučajno uživale u onim stvarima. Ma sve jedno ružnije od drugog.


232A gledo ja nedavno na discoveriju o tamo nekom ameru koji na silu želi biti ni manje ni više-tigar. Čovjek se sav istetovirao u stilu tigrove kože, dao da mu plastičari naprave usta u obliku tigrovih, stavili nekakve usadke iznad usta da ima gdje zataći one duge mačje dlake, mjauče čovjek po kavezu i veli biti će najsretniji kad se pretvori u tigra.







I sada si ja mislim. Imao ja prijatelje koji dali da im podrežu nos. Ko vele prevelik pa smeta. Ja svoj nisam dao. Držo se ja one narodne kolki nos tolki ponos. Pa i one još ljepše-kolki nos toliki i onaj, pa valjda znate koji da ne prostačim.

Ma šta ja tu vama kenjam bez veze umjesto da kažem ono bitno oman u glavu.
Pade meni sa onoga stabla nekakva stranica eto baš tu pored mene. Pogledam gore valjda kakova gripozna tica oće da sjebe običnog penzica. No gore nikoga i ničega cvrkutavog.

150Gledam, leži do mene list valjda iz kakvog magazina. Vako načitan kakav jesam mislim uzeti ili ne. No vrag pobjedi strah pak se ipak odvažih.
Čitam, priča neki od tih dotora kako sada nakon one serije o stazama među zvijezdama narod ko popizdio. Veli ljudi oće uši ko onaj Spock. Oće šiljaste uši i gotovo. Čak ima i lista čekanja jer veli ne stigne svima udovoljiti. A nije ti to ni tako jednostavno za učiniti . Treba najprije nešto podrezati, pa onda uši ukalupiti i tako ih držati jedno mjesec dana. A koliko su stvarno šiljaste ispale vidi se tek kasnije.

Pogledah krišom oću li možda negdje vidjeti nekoga zamotanih ušiju no uzalud. Ipak se sjetih da sam baš neki dan jednog vidio u busu.

251Sada me samo strah da naša televizija ne poćne sa nekom serijom o psima. I zamislite da onda judi popizde i oće i psečje repiće. Nije problem u repićima. Toga bi se našlo kod veterinara koji svaki dan nekom jadnom štencu odsjeku rep da bi bio ljepši. Problem je daleko veći. Kome kakav rep usaditi? Kome rep buldoga, kome boksera, a kome pak rep pudlice sa onom kitom na vrhu.
Kako nas ima svakakovih tko kaže da netko neće poželiti možda svinjski repć ili onaj majmunski.

A ima tu i drugih problema. Da li bi za takve usadke išli doktoru ili veterinaru. Jedan je specijalista za jude, a drugi opet za repiće.

Tu bi ondak opet posla imali i oni frizeri za pse ili možda jude koji onako lipo izfriziraju one pudlice da jih milina gledati .

I na kraju zamislite vi sada te naše špičasto-repate dečke na spitzi. Frizura visoka da se vide uši a iz hlača vire repići. Pak tek oni komentari: Joj baš je dobar, ko ti ga stavio. Idu dečki, ponosno mašu repićima i strižu šiljastim ušima.

Ma judi moji. Ipak ja ne dam svoju kvrgavu nosinu pa kud puklo da puklo.

225Ovo je sigurno jedan od najpoznatijih zombija današnjice. U postu o njemu jedan je meni dragi bloger napisao: "Djeco, ovo nije bijela curica od 16 godina. To je crnac od preko 50"











Na blogu Drage možete čitati
Niski udarci a na zajedničkom blogu Zajedno do orgazma

- 20:52 - Pusti vodu (36) - Isprintaj - #



05.03.2008., srijeda



Bandjera nera sa tri junfera

Stvarno je bilo dosta crnih i teških tema. Već je vrijeme malo se vratiti sexu i zajebanciji.
A sex...ma ima njega u dovoljnim količinama. Znamo se Draga i ja našaliti da bi trebali napraviti barem pola dana razmaka između jednog i drugog
Dobar sex potiče dobro raspoloženje. Djeluje bolje od onog crvenog bika, a još k tome mi oboje bikovi. I kako to obično biva mi bikovi kada smo sretni od sreće muuuućemo, zapravo pjevamo iz sva glasa.

Daklem, pjevam ja svojoj Dragoj već danima: „Bandjera nera sa tri junfera“. Od kuda mi inspiracija? Pa, crna svilena kosa moje Drage podsjeća me na zastavu. A tri junfera su jedina mjesta gdje se još nismo jebavali...Ispod koljena, pazuha i naravno pupak. Ostade mi tu do dana današnjega nevina.
Ma nije baš do današnjega dana. Dosadilo joj da stalno pjevam o toj njenoj nevinosti pa veli da se i toga riješimo.

260
................................................................................Photo&design by More ljubavi
Ljudi moji kako smo uživali!!!

Najprije je pala ona nevinost pod koljenom...Dok sam klečao pored nje sa „malim“ ispod njena skvrčena koljena ona je širila i skupljala noge. Ma kako se samo slatko igrala mojim ponosom...Pogled na onu nekadašnju nevinost me izluđivao. Čas ju vidim da bi za tren nestala, zatvorena kao školjka.
Zatim je na red došao junfer pod pazuhom...Lijevom me rukom držala za jaja i ludo potezala pod pazuh. Skoro mi jajca iščupala u navali strasti
Pravo je ludilo nastalo tek na trećoj nevinosti, dok sam joj spermom punio pupak...Ajmeeeeeeeeeeeeeee!!

Još dugo u noć sretni i zadovoljni pjevali smo koliko nas grlo nosi...Bandjera nera bez tri junferaaaaaaaaaaaaa.
I upravo kada smo ponovo počinjali igru začuje se zvonce na vratima.
Jeba ga Đoka, tko je to sada našao da nas zajebava u najljepšim trenucima, u gluho doba noći? Otvorim iz radoznalosti vrata, a moram priznati i u ljutini, kad ono na vratima susjed sa prvoga kata. Bijela košulja i crvena kravata. U jednoj ruci vino crveno, rose čak, u drugoj komad hladne krmetine.
Ma sigurno ga znate. To vam je onaj mali ćelavi što je čitav život bio sekretar partijske ćelije srednjega ulaza prvoga kata. Da, da, to vam je upravo onaj što je moju mat '68 za Uskrs prijavio da je ocu farbala jaja. Uzalud se stari branio da je jedno jaje bilo ofarbano u plavo, drugo u crveno...Između je mat obojala i bijelo, a da ga ne bi optužili za nacionalizam i separatizam, da je državni neprijatelj, na glaviču mu i socijalističku zvijezdu naslikala. Pa ne može plavo-bijelo-crveno bez zvijezde...
Sva uvjeravanja pokojnog čaće kako bi sve dao za partiju i ideje velikog nam oca nisu pomogla. Drugi je već dan bila UDBA na vratima.
I sada meni stoji taj naš susjed pred vratima, spreman za slavlje kao da se ništa nije dogodilo. Misli kako mi pjevamo neke njegove pjesme, pa da se pridruži.
Odmah za njim, jedva stojeći no dotjerana, pojavi se i susjeda sa drugoga kata. To vam je ona što joj je muž bio sekretar partijske čelije drugoga ulaza, drugoga kata. Visoko u ruci drži spomenicu pokojnoga muža i pjeva u sav glas.. Bandjeraaaaaaaaaaaaaa...Band..band...A jebi ga kad baba pomalo muca pa nikako da svrši
Nije još ni završila sa kitom a otvara vrata i moj susjed, mladac od trideset i neku. Crvena kravata ponosno visi do kurca.
On vam je pak priča za sebe.
Mjesto partijskog sekretara drugog ulaza trećeg kata naslijedio je od svog čaće, a taj opet od svog, po sistemu Kim Il prvi, Kim Il drugi, Kim Il treći,,,Castro prvi, Castro drugi...

Kada ih vidjeh sve skupa tako okićene i spremne za pjesmu iz svega sam glasa u nijemoj noći vrisnuo: Jebite se i vi i vaš komunizam!!!!!!!!!!!!!
Jeka je još dugo odzvanjala hodnikom...Jeebiiiteeeeeeeee seeeeeeeeeeeee istekloooooo vammmmmmm vrijemeeeeeeeee!!

280
..............................................................................................Design by More ljubavi
I šta reći za kraj. Draga i ja do jutra smo složno pjevali:
Bandjera nera bez tri junferaaaaaa
E viva seskualnost, e viva libertaaaaa...


Kako u svakoj šali ima dio istine ima je i u ovom tekstu.
Iz druge lučice koju smo gradili stari je izbačen početkom osamdesetih jer se usudio reći da u ribarskom društvu partija nema pravo voditi politiku. Na sastanku partijske čelije u lučici odlučeno je da ga izbace iz kluba te prijave UDBI što banda crvena i učini. A da su bili banda, e jesu. Kada smo sagradili lučicu onda su se u nju nasrali i prodavali vezove za svoj džep. Dok smo gradili samo su obilazili kao lešinari i ni jednom od njih nije palo na pamet da uzme lopatu u ruke.

Na blogu Drage možete čitati Prostačke riječi u sexu a na zajedničkom blogu Zajedno do orgazma


- 23:51 - Pusti vodu (37) - Isprintaj - #



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



Videa iz Japana

Sukiyaki uz more
Najviša zgrada Japana
We'll be back
Hiroshima, Zvono mira
Shinto vjenčanje
Tokyo, Sanja Matsuri

8 Kolovoz, August



Vodič Japanom, sve što vas zanima i što je dobro znati


Kako smo zavolili Japan 2018


Asahi Beer Tower, Golden Flam and Tokyo Skytree

Pripreme

1. Opet među prijatelje
2.Javili su se iz hotela
3. Karte su kupljene
4. Hotel rezerviran
5. Sve je spremno
6. Još jedan dan



Japan 2018

1. Vratismo se u Hrvatsku
2.Shukkeien Garden, Hiroshima
3. Shinkansen Hikari
4. Japan, zemlja vulkana
5. Dječji spomenik mira, Hiroshima
6. Priroda je sveta
7. Osjećati se ugodno
8. Japan, second hand
9. Kako priječi cestu
10. Žuti i kosooki
11. Hiroshima 6. kolovoza 1945.
12. Music festival
13. Pjesma rađa prijatelje
14. Himeji Castle
15. Par kapi Japana
16. Tamo visoko
17. Mount Shosha
18. Marble beach, Rinku, Osaka
19. Japanska drvena arhitektura
20. Ima toga i u Japanu
21. Ručak u Kobe-u
22. Kobe Nunobiki Herb Gardens

Kako smo zavolili Japan 2019,

Planiranje putovanja

1. Odluka je pala, putujemo
2. Mi letimo, lala la
3. Kako do Japana
4. Počinje odbrojavanje
5. Yokohama

Mi kao Japanci

1. Ne izgubiti se
2. Gejša i samuraj
3. Sitnice koje to nisu
4. Hachiko, vjernost psa
5. Shinto vjenčanje
6. Vidjeti da bi vjerovali
7. Japanom 220/sat
8. Draga uspomena
9. Shibamata
10. Kišno jutro u Yokohami
11. HIKAWA MARU
12. Povjerljivi japanski razgovori
13. Najveći pauk na svijetu

JAPAN


1. Amaterasu, Boginja Sunca
2. Obnova hrama Boginje Amaterasu
3. Glicinija, najljepša na svijetu
4. Presađivanje najveće glicinije
5. Trešnjin cvijet u Japanu
6.Podzemni bicikl parking
7. Festival azaleja, Tokyo
8. ZOO Osaka
9. Japanom 220/sat
10. Ginko
11. Spavanje u kapsulama
12. Shinkansen i Maglev
13. Akvarij Osaka
14. Opet malo o Japanu
15. O japanskoj hrani
16. Staro-novo, japan
17. Setsubun festival
18. Hiroshima, Ptica na dlanu
19. Negdje nad Sibirom
20. Poplave u Japanu
21. Mostići u parkovima
22. Veliki val Kanagave
23. Uspomena na Osaku
24. Higashi Hoganji Temple







Design by More ljubavi

Uz rivu